Beste hockeyer,

Bij velen onder ons kriebelt het om zo snel mogelijk terug te kunnen hockeyen. Zeker nadat het seizoen zo abrupt is geëindigd.

Eerst het het goede nieuws: zowel de werkzaamheden aan het nieuwe clubhuis als enkele verbeteringswerken aan het hockeyveld zelf, zijn opgestart. Wie er nog aan zou twijfel, het lang verwachte clubhuis komt eraan. Hopelijk kunnen we in 2021 dit allemaal samen inhuldigen. Het minder goede nieuws is dat juist omwille van deze werkzaamheden, we al minstens tot begin juli niet gebruik kunnen maken van het hockeyveld.

 


Ook voor onze hockeyclub zal de zomer er dit jaar net iets anders gaan uitzien. Hoewel de verschillende maatregels langzaam worden afgebouwd, gelden er toch nog zoveel regels (zo  geldt er naast de welbekende social distancing van 1,5 meter er ook nog een sportieve distancing van … 5 meter). Als men al deze regels ten harte neemt en correct wil uitvoeren,  is het organiseren van stages, trainingen laat staan wedstrijdjes, eigenlijk een onmogelijk werk.  Nu dit wil niet zeggen dat we niets gaan proberen te doen.  Zo hebben we voor deze zomer verschillende initiatieven. Uiteraard voorlopig allemaal nog onder voorbehoud.

 

1) Family hockey op zondag

Voor zij die dit nog niet kennen, bij family hockey speelt iedereen, ongeacht zijn niveau of leeftijd in gemengde ploegen wedstrijdjes waarbij het spelplezier centraal staat. Uiteraard worden de spelregels aangepast om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen. Van zodra weer iedereen, dus zowel de kinderen als hun ouders terug samen wedstrijdjes mogen spelen, wordt deze formule opgestart.

 

2) De “grote” hockeystages

Elke zomer trachten we twee grote, deels gesponsorde, stages te organiseren in samenwerking met de heer Alain Geens (Belgian Hockeyschool). Een van de sponsors heeft al laten weten dat zij een jaartje gaan overslaan. Niettemin proberen we, samen met Alain, om deze stages toch te laten doorgaan zij het onder een gewijzigde format (bvb maximum 40 personen op het veld en dit inclusief de trainers). Op dit ogenblik is het evenwel nog een beetje afwachten op de federale richtlijnen ivm de jeugdsportkampen.

 

3) Hockey zomerschool

Omwille van de vele onzekerheden voor de Family hockey of de “grote” stages hebben we een alternatief uitgewerkt. Dit alternatief is echter uitsluitend voor de -12 jarigen hockeyers. Immers voor deze leeftijdcategorie gelden minder strenge regels (bvb geen sportieve distancing en onderling wedstrijdjes  zijn toegestaan).  Het is de bedoeling om per week aan ratio van 2 tot 3 uur per dag (bvb de voormiddag of de namiddag) voor een welbepaalde leeftijdscategorie een “mini”-ministage te organiseren met maximaal 10 kindjes per trainer met een absoluut maximum van 20 kindjes op het veld.  Van zodra we hier groen licht krijgen van de gemeente, zullen de concrete data per leeftijd meegedeeld worden.

 

Rest ons jullie enkel nog een corona-vrije zomer toe te wensen en hopelijk zien we mekaar allemaal terug begin september voor een nieuw virusvrij hockeyseizoen.

 

 

Namens het bestuur van RKHC, de voorzitters

Bruno Lantsoght en Tom De Pauw