ROYAL KNOKKE HOCKEYCLUB since 1968

Beste hockeyer,

 

Bij velen onder ons kriebelt het om zo snel mogelijk terug te kunnen hockeyen. Zeker nadat het seizoen zo abrupt is geëindigd.

 

Eerst het het goede nieuws: zowel de werkzaamheden aan het nieuwe clubhuis als enkele verbeteringswerken aan het hockeyveld zelf, zijn opgestart. Wie er nog aan zou twijfel, het lang verwachte clubhuis komt eraan. Hopelijk kunnen we in 2021 dit allemaal samen inhuldigen. Het minder goede nieuws is dat juist omwille van deze werkzaamheden, we al minstens tot begin juli niet gebruik kunnen maken van het hockeyveld.

 

Ook voor onze hockeyclub zal de zomer er dit jaar net iets anders gaan uitzien. Hoewel de verschillende maatregels langzaam worden afgebouwd, gelden er toch nog zoveel regels (zo  geldt er naast de welbekende social distancing van 1,5 meter er ook nog een sportieve distancing van … 5 meter). Als men al deze regels ten harte neemt en correct wil uitvoeren,  is het organiseren van stages, trainingen laat staan wedstrijdjes, eigenlijk een onmogelijk werk.  Nu dit wil niet zeggen dat we niets gaan proberen te doen.  Zo hebben we voor deze zomer verschillende initiatieven. Uiteraard voorlopig allemaal nog onder voorbehoud.

 

1) Family hockey op zondag

Voor zij die dit nog niet kennen, bij family hockey speelt iedereen, ongeacht zijn niveau of leeftijd in gemengde ploegen wedstrijdjes waarbij het spelplezier centraal staat. Uiteraard worden de spelregels aangepast om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen. Van zodra weer iedereen, dus zowel de kinderen als hun ouders terug samen wedstrijdjes mogen spelen, wordt deze formule opgestart.

 

2) De “grote” hockeystages

Elke zomer trachten we twee grote, deels gesponsorde, stages te organiseren in samenwerking met de heer Alain Geens (Belgian Hockeyschool). Een van de sponsors heeft al laten weten dat zij een jaartje gaan overslaan. Niettemin proberen we, samen met Alain, om deze stages toch te laten doorgaan zij het onder een gewijzigde format (bvb maximum 40 personen op het veld en dit inclusief de trainers). Op dit ogenblik is het evenwel nog een beetje afwachten op de federale richtlijnen ivm de jeugdsportkampen.

 

3) Hockey zomerschool

Omwille van de vele onzekerheden voor de Family hockey of de “grote” stages hebben we een alternatief uitgewerkt. Dit alternatief is echter uitsluitend voor de -12 jarigen hockeyers. Immers voor deze leeftijdcategorie gelden minder strenge regels (bvb geen sportieve distancing en onderling wedstrijdjes  zijn toegestaan).  Het is de bedoeling om per week aan ratio van 2 tot 3 uur per dag (bvb de voormiddag of de namiddag) voor een welbepaalde leeftijdscategorie een “mini”-ministage te organiseren met maximaal 10 kindjes per trainer met een absoluut maximum van 20 kindjes op het veld.  Van zodra we hier groen licht krijgen van de gemeente, zullen de concrete data per leeftijd meegedeeld worden.

 

Rest ons jullie enkel nog een corona-vrije zomer toe te wensen en hopelijk zien we mekaar allemaal terug begin september voor een nieuw virusvrij hockeyseizoen.

 

Namens het bestuur van RKHC, de voorzitters

Bruno Lantsoght en Tom De Pauw

 

Beste leden,


Zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben, zijn alle in- en outdoor activiteiten, zoals wedstrijden en trainingen  in Knokke-Heist tijdelijk niet toegestaan en dit om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. 
Als gevolg hiervan zullen er, tot tegenbericht, te Knokke-Heist noch  hockeytrainingen noch hockeywedstrijden kunnen plaats vinden.

In een logica om het verspreiding tegen te gaan zou het natuurlijk niet logisch zijn om onze Knokse jeugd wel uitwedstrijden te laten spelen. 

Samengevat er zullen tot tegenbericht geen trainingen zijn, noch thuis- of uitwedstrijden.
(zie mails onderaan van Gemeente  en KBHB/VHL)

 


Met sportieve groet,
Tom de Pauw, co-voorzitter RKHC

 

 

Van: sport@knokke-heist.be
Datum: 12 maart 2020 om 15:29:17 CET
Aan: secretaris@knokkehockey.be
Onderwerp: Knokke-Heist neemt Corona-maatregelen tot eind april

Knokke-Heist neemt Corona-maatregelen tot eind april.

Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. In Knokke-Heist blijven oudere bewoners actief tot op zeer hoge leeftijd met tal van activiteiten, organisaties en een druk sociaal leven. Als kosmopolitische, internationale en bruisende gemeente nemen wij ook maatregelen om de gezondheid van onze inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers maximaal te beschermen.

Om de verdere besmetting van het coronavirus tegen te gaan, gaan er bij burgemeesterbesluit geen activiteiten, in- en outdoor evenementen en erediensten meer door op het grondgebied van Knokke-Heist tot 30 april 2020.

Alle attracties, sportcentra, cultuurcentra, jeugdcentra, watersportcentra, beachbars, bioscoop, bibliotheek, musea, sport-, cultuur-, jeugd- en andere verenigingen en -clubs, kerkelijke gebouwen en overheidsinstellingen sluiten per onmiddellijk.

Indien je tickets hebt gekocht of je ingeschreven hebt voor gemeentelijke activiteiten en evenementen, dan word je gecontacteerd voor de terugbetaling.

Het gemeentebestuur zal zo snel mogelijk een speciaal 0800- nummer opstarten, specifiek voor Knokke-Heist, waar iedereen terecht kan met vragen over de Corona-maatregelen in Knokke-Heist. Alle medische of algemene vragen i.v.m. het Coronavirus, mogen gericht worden aan het nummer van de federale overheid: 0800-14-689.

Bedankt voor uw begrip.
Sportdienst Knokke-HeistDisclaimer & Privacybeleid:https://www.knokke-heist.be/privacybeleid-gemeente knokke-heist

Bericht aan de ouders van onze jongste spelertjes: 

Beste Ouders, 

Speelt je zoon of dochter vandaag bij de Hockey Kuikentjes maar kijkt hij of zij er naar uit om eens te "matchen"?  Dan is dit een unieke kans: onze federatie organiseert in de komende maanden Outdoor4Fun

De bedoeling is om startende spelers en ouders een mogelijkheid te geven om al een eerste keer kennis te laten maken met competitie onder begeleiding van de gediplomeerde trainers en Club Umpire Coaches (scheidsrechters).   

 

Wil je graag je zoon of dochter laten meedoen en wil je als ouder ook kennis maken met hockey competitie? Stuur dan een bericht naar hockey@knokkehockey.be voor 21/2.  Meer info via de Lees meer link hieronder.

Ter gelegenheid van Valentijn nodigen wij alle leden  graag uit op

VRIJDAG 14 FEBRUARI VANAF 19 U 

voor een romantische  CHEESE & WINE EVENING

Volwassenen : 25 € pp.

Voor de kids zijn er broodjes voorzien aan 5€

 

Gelieve in te schrijven voor donderdag 13 Februari door een mailtje te sturen naar secretaris@knokkehockey.be

 
 
De opbrengst van deze avond wordt integraal gebruikt voor onze club!
 
LET'S HAVE A DRINK & DANCE ON THE TABLES !!
 
Het Knokke Hockey Team
NIEUWE LEDEN

VERGEET MIJ NIETJES

Het Trainingsrooster staat onder SPORTIEF < TRAININGEN

De nieuwe ploegen staan onder SPORTIEF < TEAMS

Bij vriesweer gaat de match/training BUITEN nooit door.

Bij regenweer gaat de match/training altijd door !

schoolvakanties 2020

22/02 - 01/03/2020 KROKUS

04/04 - 19/04/2020 PASEN

21/05 - 24/05/2020 HEMELVAART

01/07 - 31/08/2020 ZOMERVAKANTIE

Hockey Nieuws

KAAS & WIJNAVOND 14/02/2020

Kalender Knokke Hockey
  July 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
PREMIUM SPONSORS

 

VRIENDEN VAN RKHC

Knokke Hockeyclub    |    Edward Verheyestraat 18   |   8300 Knokke   |   Tel: 050 62 81 26

© 2019, website powered by Twizzit.com